Lapte
Lapte Bătut
Iaurt
Sana
Chefir
Smântână
Brânză de vaci
Mozzarella
Unt
Produse "Góbé"
Produse 100% Naturale - lactis.ro
Lapte 1.5% (500 g)
Informatii nutritionale per 100 g
Grasimi - 1,5 +/- 0,1 g
din care acizi grasi saturati 1 g
Glucide 4,5 g
din care zaharuri 4,5 g
Proteine 3,2 g
Sare (pe baza de Na) 0,1 g
Calciu 120 mg
Val. energetică 44 Kcal (186 KJ)


Se obţine din lapte proaspăt de munte prin standardizare a conţinutului de grăsime la 1.5%, omogenizare şi pasteurizare. Este produsul n care se regăsesc n cea mai mare măsură toate proprietăţile nutritive ale laptelui crud. Are un conţinut destul de mare de substanţe proteice de calitate superioară şi anume: cazeina, lactalbumina şi lactoglobulina, proteine n a căror componenţă intră n proporţii optime aproape toţi aminoacizii esenţiali necesari organismului uman.